Bröllop och Coronavirus

Vi borde aldrig ha tänkt att vi skulle skriva om Coronavirus och bröllop i Spanien i denna bloggen, men detta är ett ämne som många tänker på i dag.


Vad ska man göra med bröllopet när det är Coronavirus där man ska gifta sig? I Spanien har flera personer fått viruset och lagt in på sjukhus. Många känner att det finns mycket hysteri kring ett virus som flera jämför med influensan, och vi får alla influensa, eller hur? På andra sidan är det inte trevligt att vara i ett bröllop om du känner dig rädd att smittas av ett virus och läggas in på sjukhus. Eller om du har allvarliga sjukdomar eller genomgår cancerbehandlingar. Vad ska du veta om Coronavirus om du ska gifta dig utomlands?


Först rekommenderar vi att du har privat försäkring. Även om de spanska sjukhusen är bra och har samma standard som svenska sjukhus (detta kommer från en norska som har lagt in flera gånger på sjukhus i Spanien), kan man fortfarande känna sig orolig eftersom man inte kan språket. Därför är det bäst att ha privat försäkring så att du antingen kan få engelsktalande läkare, eller eventuellt att försäkringsbolaget täcker resor hem om du vill.


En annan sak som vi vet med säkerhet är att Coronavirus försvinner med värmen. Visste du att i april hade vi temperaturer så höga som 25 grader? Och att inte glömma maj upp till 30 grader. Det är bra att veta att Coronavirus inte överlever dessa temperaturer.


Tänk om du vill avbooka hela bröllopet på grund av virusinfektion i området? Då måste du samråda med din egen privata reseförsäkring. För tillfället har varken skolor eller jobb stängts, så just nu ser framtiden bra ut för att ha ett romantiskt bröllop i Spanien!

Kommentarer