Bröllopsfotograf i Spanien, vad kan du förvänta dig?

Att välja en bröllopsfotograf kan vara som att gå in i en skoaffär. Konstig jämförelse? Det finns ett hav av fotografer med sin stil till sitt pris. Hur man gör rätt val av bröllopsfotograf i Spanien?

För det första frågar vi alltid att vårt brudpar sänder oss bilder som de gillar. Vi vill se vilken stil de vill ha. Det finns till exempel mer traditionella fotografer som söker specifika familjebilder i rekka, eller det finns mycket kreativa fotografer som gillar att ta bilder genom blommorna så att de är en speciell ram på bilderna. Det viktigaste är att du som bröllopspar får reda på vilken stil du vill ha i bilderna, så letar vi efter den som passar.

Vad sägs om fotografens pris? Här i Spanien kan du betala en fotograf för en hel dag, från 1500EUR till 3000EUR. Det beror helt enkelt på om den här fotografen är känd och har så många jobb att han / hon kan höja priset eller inte!

Vad med tiderna? Hela dagen här i Spanien betyder från när bruden ordnar sminken upp till 1 timme efter den första dansen. Det kan vara 6 timmar eller 12 timmar, de flesta fotografer har ingen bestämd tid när du bestämmer dig för en "hel dag". De är väldigt flexibla!

Vad händer om du vill ha en halv dag? Det är möjligt med halvdag eller mindre timmar. Vi rekommenderar normalt minst 2 timmar. 1 timme som täcker ceremonin och gruppbilderna + 1 timme privata romantiska bilder efter ceremonin. Inte alla fotografer kan bara arbeta i 2 timmar, men om du väljer att gifta dig mellan söndag och fredag, finns det flera möjligheter att få ett bättre pris!

Vi delar här lite olika stilar på några fotografer som vi tidigare har arbetat med:

 Kreativ fotograf: Evenpic
 Romantisk fotograf: Carlos Fierro
Tradisjonell fotograf: Handycraft

Kommentarer